Peltokuntasunnuntai kuvina

Välillä sunnuntait tuntuu ihan liian lyhyiltä, mutta tänään ei ollut niin. Yhtenä selittävänä tekijänä saattoi olla kellojen siirtelystä saatu ylimääräinen tunti vuorokaudessa, mutta se ei poista lokakuun viimeisen sunnuntain aurinkoa ja rauhaa. Ajoin Otaniemestä kotikotiin peltokuntaan myöhään lauantai-illalla, ja heräsin kahden koiran välistä kahdeksalta seuraavana aamuna.

P3130598-2

Aamulla vaihdettiin kuulumisia perheen kanssa ja nautin viikolla ilmestyineistä Kodin kuvalehdestä ja Talouselämästä, jälkimmäiseen tarttuessani hymyilen joka kerta salaa, sillä aika tosi monta vuotta lehti jäi lukematta kiinnostuksen puutteesta, mutta viime aikoina olen oppinut olemaan kiinnostunut senkin teksteistä. On hauska huomata, miten kiinnostumista ja sitä kautta ymmärrystä pystyy suunnata, ehkä hitaasti mutta kuitenkin.

Kirjoitin päivän aikana muutaman tekstin ja juttelin puhelimessa monen kaverin kanssa, tuntuu kuin ulkoilisi aurinkokelissä ystävän kanssa vaikka kilometreissä fyysistä etäisyyttä olisi paljonkin. Vietin myös monta tuntia tallilla, usein käyn vain ratsastamassa mutta nyt pääsin tekemään karsinoita ja viemään koko ponikaartia pihalle, ja tietysti käytiin Allyn kanssa myös kopisuttamassa routaisia hiekkateitä ja otettiin parit laukkapätkätkin. Tallihommat on toimiva esimerkki asiasta, mikä on kiireessä ja kaiken arjen kuormituksen päälle rankkaa ja tuntuu pakolta, mutta kiireettömästi vapaapäivänä superrentouttavaa.

Lounaalla kotona oli vain osa porukasta, ja poikkeuksellista oli, että mäkin söin kaali-lammashöystöä, eli käytin yhden vuoden viidestä lihapäivästä. Mulla on ehdottomuuden välttämiseksi tehty sääntö viidestä sallitusta poikkeamasta vegaanipainotteiseen kasvisruokailuun, ja tällä kertaa karitsa oli kuuden kilometrin päästä tunnetuista oloista (ping Illilän tila), joten lihan eettiset ja ekologiset murheet olivat mahdollisimman pienet. Silti ne ovat olemassa, ja sen tähden lihakertakiintiö on vain se viisi vuoteen. Monet pystyvät nolliinkin, hyvä myös niin.

P3130762-2

P3130747-2

P3130774-2

Aurinko laski talviajan takia aikaisin, käytiin koirien kanssa lähipelloilla haistelemassa lähestyvää marraskuuta. Ennen iltaa lähdin takaisin kaupunkiin ja illan ja ”tentti”viikon päätti tuttuun tapaan sunnuntaisäbä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s