Syyspyrähdys pohjoiseen korpeen

Vaikka virallista syyslomaa harrastetaan vain toisen asteen kouluihin asti, akateeminen vapaus mahdollistaa irtiotot arjesta paljon helpommin mitä ikinä aiemmin (ja luultavasti koskaan näiden vuosien jälkeenkään). Mun itse otetut ”syyslomat” tapahtuvat tänä syksynä kahdessa pienessä pätkässä, joista ensimmäinen oli äskeinen viikonloppu Kuusamon mökillä.

Muutamia viikkoja sitten mummi soitti ja kysyi, lähtisinkö apukuskiksi ja seuraksi pohjoiseen laittamaan mökkiä talvikuntoon, ja kun ehdotetut neljä päivää olivat kalenterissa vielä vailla aivan pakollista etelässä läsnäoloa, totesin, että miksen lähtisi. Neljästä päivästä kaksi kului ajellen Suomen halki, mutta puuduttavien matkatuntien kääntöpuolena ovat kiireettömät keskustelut ja kaunis ruskainen kotimaa.

Syyspyrähdys pohjoiseen korpeen13Syyspyrähdys pohjoiseen korpeen10

Mökillä oli kaikki hyvin, tehtiin puita talven varuiksi, saunottiin ja soudeltiin sateessa. Ensilumi satoi ja suli perjantaina, niin hyvä ajoitus osua juuri tuohon aikaan paikalle. Paistettiin muikkuja ja mummin juttujen lisäksi nautin rauhallisesta ajasta koirien kanssa, niitä kahta ikävöi pienessä määrin koko ajan, kun arkena ei yleensä näe. Metsäajan ja hiljaisuuden hengittämisen lomassa ehdin hengailla myös läppärin kanssa ilman ihan pakollisia deadlineja, ja siinä sivussa syntyivät ensimmäiset varaukset tuosta tammikuun Alppi-reissusta ja edellisen postauksen matkustuspohdinnat.

Syyspyrähdys pohjoiseen korpeen5

Niin ihanaa kuin pohjoisessa onkin käydä, on myös kiva palata takaisin Helsinkiin, herätä maanantaiaamuna aikaisin ja aloittaa uuden viikon jutut. Lyhyt syyslomareissu ilman kavereita teki myös sen, että perjantain vujujen (=vuosijuhlien) odotus singahti korkealle. Kaikkea sopivasti.

Mainokset

One thought on “Syyspyrähdys pohjoiseen korpeen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s