Saaressa viikonloppuretkellä

Luulin jo hetken, että aurinkokelien loputtomalta tuntuva jatkumo katkeaisi kesän viimeisen lomaviikon vaihtuessa syksyn ensimmäiseen työviikkoon. Mitä vielä, paluu arkeen sujui kiireettömien koti-iltojen, suloisen lämpimän meriveden ja ennätyspitkän helteen ansiosta pehmeästi. Neljän viikon omaehtoinen puuhailu (tai puuhailemattomuus) saivat aamurutiinit ja siirtymän astetta aikaansaavempiin päiviin tuntumaan samalla lailla sopivan tervetulleilta kuin lomalle lähdön kesäkuun viimeisenä perjantaina.

P3070360P3070352-2P3070887-2

Viikonloppuna palasin vielä kahdeksi vuorokaudeksi lomatunnelmiin, kun juna vei Helsingistä Pohjanmaalle tädin mökille. Meidän ohjelma sopi hyvin pitkälle otsikon ”täydellistä vapaa-ajan tekemistä” alle, kun päätettiin meloa sunnuntain vastaiseksi yöksi viiden kilometrin päähän naapurisaareen retkeilemään. En oikeastaan keksi parannettavaa tunnin melontamatkassa sinisissä mainigeissa, paljasjalkakävelyistä lähes aution saaren rannoilla ja liukumisesta kallioihin murtuviin aaltoihin sunnuntaiaamuna. Elokuun sivulauseessa lymyilevästä lähestyvästä syksystä kesähetkissä muistutti vain metsästä löytynyt hirvikärpäsinvaasio ja yön syvä hämärä.

P3070211-2P3070295-2

Laitettiin kahden retkikeittiön voimin niin hyvää ruokaa, että viimeistään nyt tajusin ruoanlaiton vaativan kehittämistä myös omilla reissuillani – valmispussipastassa on aika eri fiilis kuin luomuvoissa paistetuissa siikafileissä ja inkivääri-sipuli-munakoisohöystössä keitettyjen uusien perunoiden ja parsakaalin kanssa tarjoiltuna. Jälkiruoaksi tummaa suklaata. Muutamalla muutoksella kasvipohjainen retkigourmetkin olisi helposti tehtävissä, sitä kohti siis.

P3070790-2P3070613 2P3070608-2P3070595-2Pääsin kokeilemaan myös riippumatossa nukkumista, ja majoitteena se on kevyt ja toimiva vaihtoehto teltalle, ainakin Suomessa missä puita riittää. Monesti ulkoilessa joutuu grammaamaan mukaan otettavia varusteita huolella, ja vaikka meloessa varusteiden painon merkitys onkin pienempi kuin rinkkaa kannettaessa, mieluummin käyttäisin teltalta ylijäävän tilan esimerkiksi hyvän ruoan pakkaamiseen.

P3070679-2P3070818-2P3070175-2P3070183-2

Jälleen kerran tämän maan luonto pysäytti kauneudellaan, eikä Keski-Pohjanmaan saaristoon ole pääkaupungistakaan mahdoton etäisyys lähteä viikonlopuksi. Neljän tunnin matkan ehtii hyvin perjantaina töiden jälkeen ja helposti iltayhdeksäksi sunnuntaina takaisin. Viikonlopussa ehtii ulos, jos vaan muistaa lähteä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s